Proiecte derulate

microsoft-project

• Eco Turismul o sansa

– în valoare de 10.000 euro pe o perioada de 12 luni implementat in parteneriat cu primaria Moldova Noua ,prin care se vor organiza activitati de promovare a patru trasee ecoturistice din Moldova Noua si zonele limitrofe orasului,realizarea unui centru de informare turistic in aer liber pentru atragerea unui numar de opt grupuri de turisti!

• „Contribuţii la refacerea habitatului în zona Coronini Moldova Nouă”

– în valoare de 5 000 euro pe o perioadă de 3 luni finanţat de Fundaţia Alexandrion, perioada: 01.03.2011-01.09.2011(şase luni), prin care s-a reuşit convingerea primăriei de a nu mai amenaja haldele de steril pentru agrement (sterilul este toxic si radioactiv), precum şi montarea unor panouri de interzicere pentru folosirea ca locaţie de agrement (plajă).De asemenea s-a reuşit convingerea Intreprinderii miniere Moldova Nouă să reabiliteze instalaţia de umectare a haldelor de steril în vederea reduceri poluării zonei cu praf de steril.

• „Conştientizarea şi informarea populaţiei din Clisura Dunării în legătură cu problemele de mediu”
– în valoare de 363.432 lei pe o perioadă de 2 ani finanţat de Administraţia Fondului de Mediu, perioada 01.08.2011-01.08 2013. Proiectul prevede printre altele, realizarea de sesiuni de informare şi conştientizare a elevilor prin organizarea unor tabere de ecologizare,educaţie pentru o natura curată, sesiuni care sunt deja în derulare.

• „Berzasca – comunitate activă în diminuarea cauzelor schimbărilor climatice”
– în valoare de 71 000 USD pe o perioada de 18 luni finanţat de Fondul Global de Mediu (GEF SGP), perioada: 01.01.2010-01.07.2011 (18 luni) prin care au fost finanţate o serie de seminarii de conştientizare a autorităţilor locale şi a populaţiei cu privire la deşeurile aruncate necontrolat precum şi reducerea poluării prin folosirea panourilor solare; au fost organizate acţiuni de ecologizarea a malului Dunării în comuna Berzasca (culegere de peturi, deşeuri etc). Rezultate obţinute: după ecologizarea zonei din Berzasca autorităţile publice au amenajat un loc de popas pentru turişti. Peste 20 de proprietari, persoane fizice şi-au montat panouri solare în urma participării la seminariile organizate, susţinute de specialişti şi profesori în domeniu.

• „Ostrovul-oaza de sanatate”
– în valoare de 10.000 euro pe o perioada de 3 luni ,in implementare,in parteneriat cu primaria Moldova Noua ,prin care se vor organiza activitati de ecologizare,de realizarea unor trasee turistice,realizarea unor locuri de popas cu dotarile necesare si un panou cu harta ostrovului.
Information

Din anul 2010 Asociaţia Dunărea Moldova Nouă este membru fondator al Asociaţiei GAL Clisura Dunării împreună cu şapte primării (Berzasca, Coronini, Gîrnic, Sicheviţa, Eşelniţa, Dubova, Sviniţa), Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier zece ONG-uri (Asociaţia Dunarea Moldova Nouă, Asociaţia de turism si agrement Cazanele Dunării Dubova, Asociatia speologica exploarari, Asociatia partener pentru dezvoltare Sviniţa, Asociaţia Comunităţii Eşelniţa Cazanele Dunării, Asociaţia Caraş Aventure, Asociaţia crescătorilor de taurine Caraş Severin, ARCS Turnu Severin, AS Bike Attak Resita, Uniunea democratică a slovacilor si cehilor filiala Moldova Nouă) şi şase firme (SC Relumat RO SRL Moldova Nouă, Pensiunea Gernik 100/Agrotur Danubius, SC Romcasa Prod SRL, SC HKFSoluţions Resiţa, Perform Consulting Center Mehedinţi, II Palade P Ricuta Dubova) în arealul Moldova Nouă – Orşova.

Alte activităţi derulate de către asociaţie până în prezent au avut ca obiect informarea asupra utilizării energiei produse din surse regenerabile ca de exemplu: case pasive, soluţii alternative de construire si de incălzire a locuinţelor. La aceste evenimente au fost invitaţi toţi primarii din Clisura Dunării si managerii firmelor de construcţii din regiune. Seminariile au fost susţinute de profesori universitari şi firme din Bucureşti, Cluj şi Craiova care desfăşoară activităţi în domeniul energiei regenerabile (montarea de panouri solare, soluţii constructive eficiente energetic, realizarea de microhidrocentrale).
De asemenea asociaţia are expertiză în ceea ce priveşte tematica ariilor protejate şi derulează activităţi în parteneriat cu administraţia ariei protejate Parcul Natural „Porţile de Fier” in cadrul căruia este situata zona Crisura Dunării. Totodată asociaţia are încheiate parteneriate cu şcolile din Moldova Nouă şi cu autorităţile locale.
Participarea la targuri de turism nationale si internationale:in perioada 2009-2013 Asociatia la participat la festivalurile ONGFEST organizate de FDSC,in 2011 participa la Targul International de Turism TIB-ROMEXPO-martie,in 2012 la Targul International de Turism Delta&Dunarea ROMEXPO-29 iunie,in 2014 participa la ITB Berlin –martie.
In 2013 organizeaza pentru prima data Ziua Mediului la Moldova Noua,iar in 2014 Ziua Dunarii la Moldova Noua
In perioada 19-22.02.2015 participam la Targul International de Turism Beograd.